Ενορία Αγίου Απ. Παύλου Νυρεμβέργης

Obere Kanalstr. 35, Nuremberg, 90429 ,Germany
Ενορία Αγίου Απ. Παύλου Νυρεμβέργης Ενορία Αγίου Απ. Παύλου Νυρεμβέργης is one of the popular Religious Center located in Obere Kanalstr. 35 ,Nuremberg listed under Church/religious organization in Nuremberg , Religious Center in Nuremberg ,

Contact Details & Working Hours

More about Ενορία Αγίου Απ. Παύλου Νυρεμβέργης

Στη Βαυαρία της Γερμανίας, στην περιοχή της Φραγκονίας, βρίσκεται η ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης, γνωστής για τη «Δίκη της Νυρεμβέργης», τη χριστουγεννιάτικη αγορά της «Christkindelsmarkt», τα νόστιμα λουκάνικα Bratwürstchen και τα γλυκίσματα Lebkuchen.
Στην πόλη αυτή του ζωγράφου Abrecht Dürer, που είναι αδελφοποιημένη με την Καβάλα, ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν γύρω στις 10.000 Έλληνες. Πόλος έλξης και χώρος επαφής όλων αυτών είναι η Ενορία του Αγίου Απόστολου Παύλου.
Η ανάγκη του Ελληνισμού να ζει την Ορθόδοξη πίστη του και να διατηρεί τις παραδόσεις του. πραγματοποίησε ένα όνειρο δεκαετιών. Το 1995 ολοκληρώθηκε το κτίσιμο του Ενοριακού Κέντρου, μια γωνιά Ορθοδοξίας και Ελληνισμού στην καρδιά της πόλης, που περιλαμβάνει τον Ιερό Ναό, την αίθουσα εκδηλώσεων και τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου.
Με προσπάθειες και κόπους συσπειρώθηκε γύρω από τον Εφημέριο της Ενορίας, π. Αλέξανδρο Τζατζάνη, ένας πυρήνας νέων ανθρώπων, που αναγνώρισαν πως η νεολαία ζητά χώρο επαφής, πολύμορφης έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης. Καρπός αυτής της αναζήτησης είναι η λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου, που φιλοδοξεί να πειραματιστεί, να προβληματίσει, να βοηθήσει.

Map of Ενορία Αγίου Απ. Παύλου Νυρεμβέργης